Dieven proberen volle winkelkar te stelen in Torhout (en laten vluchtwagen achter)

29/12/17 om 13:16 - Bijgewerkt om 19:23

De zaakvoerder zette de achtervolging in en reed het trio klem, maar de dieven konden toch ontkomen.

Dieven proberen volle winkelkar te stelen in Torhout (en laten vluchtwagen achter)

© Getty Images/iStockphoto

De feiten gebeurden donderdag omstreeks 14.30 uur aan de Karel de Goedelaan. Drie mannen probeerden met een volgeladen winkelkar een warenhuis buiten te rijden zonder te betalen. Een kassierster merkte het op en verwittigde de zaakvoerder. Die liep hen achterna, waarna het drietal de winkelkar achterliet op de parking. Ze zetten het alle drie op een lopen in de richting van de Maria van Bourgondiëlaan. De zaakvoerder zette de achtervolging in met zijn wagen. In de Maria van Bourgondiëlaan stapten de drie mannen in een wagen en reden ze weg, de Robrecht de Friesstraat in. Gezien dit een doodlopende straat is, moesten ze echter stoppen waarna de zaakvoerder zijn wagen dwars over de rijbaan plaatste om de rijbaan te versperren. De verdachten reden eerst enkele keren tegen de wagen van de zaakvoerder, stapten vervolgens uit en liepen te voet weg.

De verdachten konden na uitgebreide patrouille niet meer aangetroffen worden. Hun wagen werd in beslag genomen, het labo FGP kwam ter plaatse voor sporenonderzoek.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!