Dieven met werkmateriaal aan de haal na inbraak op werf in Snellegem

© TL
Redactie KW

Dieven hebben zondagnacht ingebroken in een woning in aanbouw langs de Eernegemweg in Snellegem. Ze braken er een venster aan de zijkant van de woning open en gingen aan de haal met allerhande werkmateriaal. De politie is een onderzoek gestart.

De eigenaars van de woning ontdekten de diefstal maandagmorgen toen ze op de werf toekwamen. “Ze hebben heel wat schade aan onze splinternieuwe ramen en deuren gemaakt“, zegt Jarno Vanhoenacker. “We zijn de woning momenteel aan het verbouwen, dus dat zijn uiteraard kosten die we echt wel kunnen missen.”

In de woning stond enkel werkmateriaal. Maar de daders namen hun tijd om alles mee te nemen. “En dat moet echt wel even geduurd hebben, want alles stond op de bovenste verdieping. En die is enkel toegankelijk met een ladder. Ze zullen dus zeker wel een tijdje bezig geweest zijn“, aldus Jarno. De daders konden op die manier meerdere boor- en zaagmachines buit maken. “Laat ons zeggen dat ze zo goed als al mijn materiaal gestolen hebben. Het zal zoeken worden hoe we verder kunnen werken, want alles opnieuw aanschaffen zou heel kostelijk zijn. Gelukkig hebben we heel wat vrienden en familie die ons willen helpen en steunen. De moed was ons even in de schoenen gezakt, maar uiteindelijk proberen we er gewoon meer kracht uit te halen om de werken zo snel mogelijk af te werken.”

Dievenbendes hebben het wel vaker op werkmateriaal gemunt. Daarbij viseren ze in de streek heel vaak bestelwagens, maar ook op werven en in woningen in aanbouw slaan ze geregeld toe. “We hopen ten eerste dat iemand misschien iets gezien heeft dat het onderzoek kan vooruithelpen. En ten tweede willen we eigenlijk iedereen nog eens waarschuwen“, zegt Jarno.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier