Dieven laten dure spullen staan, maar stelen wel kettinkje van meisje van 5 in Assebroek

27/03/18 om 11:00 - Bijgewerkt om 10:59

De politie van Brugge is een onderzoek gestart naar een reeks inbraken afgelopen weekend. Dieven sloegen er in totaal zeven keer toe. Eén extra poging mislukte.

Dieven laten dure spullen staan, maar stelen wel kettinkje van meisje van 5 in Assebroek

Vooral de Gulden Peerdenstraat in Assebroek werd geviseerd. Daar sloegen de daders zaterdagnacht drie keer toe. De buit bleef telkens beperkt. "De dieven lieten alles van waarde achter. Enkel een kettinkje van onze dochter namen ze mee. Voor haar had dat natuurlijk een grote emotionele betekenis", vertelt Ann Dedeyne.

De Brugse politie had afgelopen weekend de handen vol met de reeks inbraken. Naast de drie diefstallen in de Gulden Peerdenstraat, sloegen de daders in Assebroek ook toe in de Weidestraat en Blekerijstraat. In Sint-Kruis braken ze binnen in de Markgraafstraat. In het stadscentrum was restaurant 't Fonteintje op het Simon Stevinplein dan weer het slachtoffer. "Behalve 20 euro uit een jaszak namen ze hier niks mee", zegt de zaakvoerster. Die 'trend' zette zich het hele weekend verder. Ondanks de lange reeks inbraken, bleef de buit telkens beperkt tot wat cash geld en juwelen. De feiten gebeurden vooral zaterdagnacht.

Emotionele waarde

Vooral bij het gezin van Ann Dedeyne in de Gulden Peerdenstraat liet de inbraak een diepe indruk na. In het bijzonder bij dochtertje Bo (5). "De daders namen haar zilveren kettinkje mee dat op haar kamer lag", vertelt Ann. "Behalve dat namen de dieven niks mee. Onze laptops en andere elektronica bleven onaangeroerd achter. Voor Bo was dat natuurlijk schrikken. Ze kreeg de ketting van haar peter en was er aan gehecht." De politie deed een buurt- en sporenonderzoek in de hoop de daders te vatten. De werkwijze was alvast gelijklopend: in bijna alle gevallen werd een schuifraam geforceerd of ingeslagen. De politie vraagt dan ook extra aandachtig te zijn en indien mogelijk het schuifraam te blokkeren met een houten latje.

(MM)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!