Dieven hebben het op Veilige Victors aan Kuurnse scholen gemunt

Enkel Victors voetje bleef staan; het mannetje met de vlag zelf is verdwenen. © Facebook
Olaf Verhaeghe

Zowel aan de Centrumschool als aan de VBS Sint-Michiel is afgelopen nacht een Veilige Victor verdwenen. Wie het verkeersremmend mannetje heeft meegenomen is niet duidelijk. De scholen en het gemeentebestuur plaatsten al een opsporingsbericht.

“Vermist: wie zag onze Victor? Zijn eigenschappen: fluogroen van kleur, met een vlagje in zijn hand, laatst gezien in de Veldmaarschalk Montgomerystraat.” Met dat enigszins ludiek berichtje zoekt de Kuurnse Centrumschool naar hun Veilige Victor. De groene mannetjes staan sinds kort aan het zebrapad bij verschillende scholen in de gemeente. Tot gisteren dus.

De kans is klein dat Victor zelf is gaan wandelen, dus is er een vermoeden van kwaad opzet. “Wie iets gezien heeft of weet waar Veilige Victor zich bevindt, kan contact opnemen met de directeur”, klinkt het nog bij de Centrumschool.

Centrumschool Kuurnehttps://www.facebook.com/gemeentelijke.centrumschoolkuurne/https://www.facebook.comFacebook1

Opsporingsbericht…

Geplaatst door Centrumschool Kuurne op Dinsdag 26 juni 2018

rich1.0https://www.facebook.com/gemeentelijke.centrumschoolkuurne/posts/997561833753046552

Ook aan VBS Sint-Michiel, aan het zebrapad over de Gen. Eisenhowerstraat, is Victor verdwenen. Burgemeester Francis Benoit (CD&V) kan er alvast niet echt mee lachen. “Triest word ik hiervan. Wie dit doet, ontgoochelt in één keer honderden kinderen. Hopelijk hebben jullie ook het lef om ze terug te brengen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier