Dierenliefhebbers verzamelen al 11.000 euro voor zwaar mishandeld Kortrijks katje

11/06/18 om 11:59 - Bijgewerkt om 12:01

Sprotje, het katje dat afgelopen weekend zwaar mishandeld werd, stelt het gezien de omstandigheden goed. De Kortrijkse dierenartsen Valerie Huvaere en Joshua Dutré zien het herstel van het tien maanden oude poesje positief in. Ondertussen stortten al meer dan 700 mensen - uit binnen- en buitenland - geld voor de verzorging.

Dierenliefhebbers verzamelen al 11.000 euro voor zwaar mishandeld Kortrijks katje

Het kleine Sprotje werd zwaar mishandeld. © GF

Uit heel Vlaanderen en zelfs vanuit Nederland komen scherpe reacties op wat het kleine Sprotje afgelopen weekend moest doorstaan. Een kwartier lang werd het katje in een hete oven gestopt, nadat Sprotje eerst nog als voetbal werd gebruikt. De dader wordt op sociale media bedreigd, zelfs fysiek. Veel mensen willen weten waar de man woont, 'om hem zelf eens te lesje te leren'.

Sprotje blijft goed herstellen. 😻 Er kruipt heel wat tijd en verband in een verbandwissel, maar Sprotje verdraagt alles als een kampioen! Blijven duimen 😻 (P.S.: we tonen de wonden bewust niet, gezien we mensen die hier niet tegen kunnen niet mee willen confronteren.) P.P.S.: we zitten al voorbij 8500 euro op http://worldofcrowdfunding.com/mishandeld-sprotje Waanzinnig bedrag, we proberen zo snel mogelijk goede doelen te selecteren om te schenken 😸

Geplaatst door Dierenartsen Overleie op zondag 10 juni 2018

Het herstel van Sprotje zien de dierenartsen wel positief in. "Ze gaat zeker helemaal herstellen, al gaat het wel nog een tijdje duren", klinkt het.

Resterende opbrengst voor goede doelen

"Wel gaan we op zoek naar een nieuwe thuis voor Sprotje." De onkosten voor het verzorgen schatten de dierenartsen op 500 euro, geld dat ze sinds zaterdag willen ophalen met een crowdfundingsactie. Maandagmiddag lag het opgehaalde bedrag al stukken hoger: meer dan 700 dierenliefhebbers stortten alles samen bijna 11.000 euro.

Het geld dat Joshua en Valerie niet nodig hebben om Sprotje te genezen, gaat naar goede doelen, onder meer het Zwevegemse dierenasiel.

Wie nog wil storten, kan dat hier doen.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!