Dief met fiets van politieman aan de haal in Oostende

Redactie KW

Brute pech: daar kan Oostendenaar James D. (32) over meepraten.

Op 15 juni 2017 ging de man in Oostende aan de haal met de fiets van een politie-inspecteur, die klaarstond om in zijn vrije tijd een tochtje te maken. Het slachtoffer zette met zijn wagen meteen de achtervolging in. “Het leek wel een scène uit een Amerikaanse actiefilm”, stelde de advocate van de agent. “Mijn cliënt kreeg zelfs hulp van een andere bestuurder. Toen de weg plots versperd was, zetten ze te voet de achtervolging verder. In de buurt van de surfclub sloten zich ook nog enkele werkmannen bij de achtervolgers aan.”

Ter hoogte van de Kinepolis kwam D. met de fiets vast te zitten in de tramsporen en kwam hij ten val. De bestolen agent kon hem met veel moeite boeien, maar liep daarbij een rugletsel op.

Naast de fietsdiefstal moest D. zich ook verantwoorden voor een diefstal bij Delhaize en een inbraak in centrum De Fakkel in Bredene. Daar probeerde hij samen met enkele kompanen een schilderij te stelen, maar dat mislukte omdat het niet door het raam kon.

Voorts brak D. ook binnen in de woning van de nieuwe partner van zijn ex, ontvreemdde hij twee bloempotten uit een bloemenzaak en stal hij een bewakingscamera uit de inkomhal van een appartementsgebouw. Bij die laatste feiten werd hij – logischerwijze – gefilmd. Het OM vroeg achttien maanden cel voor D., die eerder al een tiental veroordelingen opliep.

De uitspraak volgt op 21 maart.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier