Desselgemnaar krijgt jaar cel voor verkrachting die volgens hem met instemming was

Redactie KW

Patrick M. (51) ontkende dat hij na een avondje uit in Desselgem een vrouw verkrachtte. Volgens de Kortrijkse strafrechter is de verkrachting nochtans bewezen. De man krijgt een effectieve celstraf van een jaar en wordt vijf jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Tijdens de nacht van 26 mei dit jaar kregen de hulpdiensten meermaals een oproep van een vrouw. Zij klonk wanhopig. De telefoon werd meermaals neergelegd, maar ze belde terug. Daarom ging de politie ter plaatse. Ze troffen een man en vrouw aan ter hoogte van een café.

Ze hadden elkaar die nacht ontmoet in het uitgaansleven. De vrouw verklaarde dat ze verkracht was door de man. Hij wilde mee naar haar huis en toen ze dat weigerde, sleurde hij haar mee naar een parking. Daar zou hij haar twee keer met zijn vingers gepenetreerd hebben.

De man zelf ontkende dat ten stelligste. Volgens hem was er wederzijdse instemming voor de seksuele betrekkingen. Hij beweert dat ze seks wilden hebben, maar dat hij erectieproblemen had. Dat kon volgens beklaagde de reden van de klacht zijn, want de vrouw was daar duidelijk niet mee gediend.

Het parket vond dat de verkrachting duidelijk was bewezen op basis van opnames van de gesprekken met 101. De vrouw zei meermaals ‘stop’ en ‘ik wil niet’. De rechter veroordeelt de man tot een jaar gevangenisstraf. Daarna staat hij nog vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier