Dertiger veroordeeld voor cannabiskweek in gehuurde bungalow

© iStock
Redactie KW

Een Waregemse dertiger heeft maandag op de correctionele rechtbank van Kortrijk twee jaar cel gekregen omdat hij een cannabisplantage met meer dan 450 plantjes had opgezet in een bungalow, die hij huurde. De helft van de straf is effectief.

In juni voerden onderzoekers een huiszoeking uit op het adres van A.H. (30), nadat politionele info aanwees dat hij een cannabisplantage runde. Er werd inderdaad een plantage ontdekt, van minstens 450 plantjes. Daarnaast werden ook een drooginstallatie en bijna 18 kilogram geoogste cannabis gevonden.

Er werden op de site ook vingerafdrukken gevonden van O.A. De neef van de dertiger moest zich, samen met een andere 19-jarige neef, verantwoorden voor medeplichtigheid. Zij gaven toe dat ze een handje toestaken, maar benadrukten tegenover de strafrechter dat hun rol erg beperkt was.

A.H. nam de verantwoordelijkheid op zich. Hij zit ondertussen bijna een halfjaar in voorhechtenis en betuigde spijt omdat hij zijn familieleden bij zijn plantage betrokken had. Hij krijgt twee jaar cel, waarvan de helft effectief, en een boete van 16.000 euro, deels effectief. Ondanks zijn smeekbede krijgen ook zijn familieleden celstraffen, respectievelijk 18 maanden en een jaar, beide grotendeels met uitstel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier