Dertig maanden cel voor Roeselarenaar voor drugshandel en wapenbezit

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft een 39-jarige man uit Roeselare veroordeeld tot een celstraf van dertig maanden en een boete van 8.000 euro voor drugshandel en wapenbezit. Hij kampte naar eigen zeggen met een zware verslaving en had ‘s morgens al drie gram speed nodig om zijn huis te kunnen verlaten.

De politie van zone RIHO kreeg vorig jaar een oproep binnen voor een man die op straat liep met een vuurwapen. Het ging om een 39-jarige man uit Roeselare die een kamer huurde bij een vrouw. Zij alarmeerde de politie. Toen de agenten zijn kamer doorzochten, vonden ze cannabis, 466 gram speed en een fles vloeibare GHB. Er werden ook enkele wapens aangetroffen, waaronder een revolver en een kruisboog.

De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij liep al zes veroordelingen op voor wapenbezit en vijf keer voor drugsfeiten. “Op de duur gebruikte ik samen met mijn ex-vriendin dagelijks dertig gram speed. Zonder kon ik niet functioneren”, vertelde de beklaagde tijdens het proces. “Ik ben beschaamd om ‘s zomers met mijn armen bloot te lopen.” De Kortrijkse strafrechter veroordeelde hem tot dertig maanden cel en een boete van 8.000 euro. Een bedrag van 2.300 euro werd verbeurdverklaard.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier