Derde autobrand in korte tijd voor Groot Menen

09/02/18 om 15:43 - Bijgewerkt om 15:43

Menen werd vrijdagmorgen alweer opgeschrikt door een brandend voertuig. Deze keer waren het de bewoners uit de Kortrijkstraat die dit betreurenswaardig vuurspektakel mochten aanschouwen.

Derde autobrand in korte tijd voor Groot Menen

© Nicolas Verhaeghe

Een ooggetuige werd tegen 6 uur geïntrigeerd door plotse blauwkleurige zwaailichten en ging toen buiten een kijkje nemen.

"Buiten zag ik een witte Citroën in lichterlaaie. De politie was toen al ter plaatse. Een kwartier later arriveerde de brandweer om te blussen", zegt de man. De auto met Franse nummerplaat stond geparkeerd tussen huisnummer 129 en 131. "Ik heb héél snel mijn eigen auto moeten verzetten want anders was hij ook in brand geschoten. Mijn buren hadden minder geluk want één van hen zag zijn voertuig alsook in de vlammen opgaan. Daarbij werd er door de warmte de vooruit gebarsten en de rolluiken volledig gesmolten." De witte Citroën werd al een paar keer in de straat gesignaleerd. "Dat klopt, maar niemand weet precies wie de eigenaar zou kunnen zijn. Een vreemd detail was vooral dat de autosleutels netjes naast het voertuig werden gevonden. Alsof het om een soort afrekening of wraakactie ging", besluit Patrick.

Delen

Hoogstwaarschijnlijk werden deze voertuigen gebruikt om in Frankrijk ramkraken te plegen

Dit vreemd incident is zeker niet het eerste geval in Groot Menen. Op woensdag 7 februari vond een soortgelijks incident plaats in de Murissonstraat in Rekkem. Dit was dan ook al de tweede maal dat de Murissonstraat een autobrand mocht meemaken. Deze keer werd er een Frans voertuig gedumpt en in brand gestoken net voor het huis van schrijver en ereburger van Rekkem Jozef Deleu (80). "Mijn echtgenote Annemarie en ik lagen te slapen toen we om 02:30 uur een wagen hoorden stoppen. Bijna onmiddellijk volgde een luide knal. We belden onmiddellijk de politie en pas toen durfden we eens een kijkje nemen. We zagen een brandende wagen, met open deuren, namelijk een BMW X6", zegt Jozef. Het was al het tweede incident op amper zes dagen tijd in deze straat. De vrijdag erop werd er ook al een in brand gestoken auto gevonden. Hoogstwaarschijnlijk werden deze voertuigen gebruikt om in Frankrijk ramkraken te plegen.

(NV)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!