De Kasteelmoord: poging twee

15/03/19 om 10:01 - Bijgewerkt om 10:01

Het proces over de Kasteelmoord moet vanaf maandag helemaal overgedaan worden voor het hof van beroep in Gent. Ruim zeven jaar na de moord op kasteelheer Stijn Saelens zal het doek wellicht dit jaar nog vallen over een van de meest ophefmakende West-Vlaamse moordzaken. Wat moeten we verwachten van de herneming van het proces? Een antwoord op vier vaak gestelde vragen.

Waarom opnieuw?

Het antwoord is eenvoudig: omdat het kan en omdat zowat iedereen beroep heeft aangetekend. Velen hadden het graag anders gezien, maar het proces over de moord op Stijn Saelens werd niet voor het hof van assisen gevoerd maar voor een correctionele rechtbank. En dus kan er - anders dan bij assisen - beroep aangetekend worden. Vrij snel na het vonnis van de Brugse correctionele rechtbank op 18 april vorig jaar beslisten de advocaten van André Gyselbrecht en Evert de Clercq dan ook om dit te doen. Het Brugse parket volgde vrij snel en tekende meteen beroep aan tegen de veroordelingen van alle vier de beklaagden. Daardoor moet het hele proces opnieuw gevoerd worden.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!