Dadergroep gevat die het gemunt had op handelszaken en aanpalende woningen in Beernem

© iStock
Redactie KW

Sedert het voorjaar van 2018 voerde de recherche van PZ Het Houtsche een onderzoek naar diefstallen met braak/inklimming in handelszaken en/of de woningen die daaraan gekoppeld zijn. Aanleiding van dit onderzoek betrof een dergelijke diefstal in een horecazaak te Beernem.

In samenwerking met het labo van de Federale Gerechtelijke Politie West-Vlaanderen werd het beeld van de dadergroep vervolledigd. Op vandaag zijn een 20-tal dergelijke diefstallen gevat in het gerechtelijk onderzoek. Eind november 2018 werd een tussenkomst verricht op 2 adressen in respectievelijk Oostduinkerke en Veurne, waar de verdachten verbleven.

Deze tussenkomsten zijn verricht met bijstand van de recherchediensten van PZ Westkust en PZ Spoorkin, evenals andermaal het labo van de FGP. Op die dag zijn 5 verdachten gearresteerd, waarvan 3 door de onderzoeksrechter te Brugge zijn aangehouden. Het onderzoek zet zich ondertussen verder naar gelijkaardige feiten, die in hoofdzaak zijn gepleegd in de provincie West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier