Dader steekpartij in Kortrijk nog op de vlucht

04/02/18 om 21:42 - Bijgewerkt op 05/02/18 om 14:48

De dader van de steekpartij zondagochtend in Kortrijk is nog steeds niet gevonden. De drie slachtoffers zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

Dader steekpartij in Kortrijk nog op de vlucht

De schermutseling begon in de Burg. Reynaertstraat. © a-JVGK

De schermutseling begon zondagmorgen vroeg op café in de buurt van de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk. "Er waren vijf betrokken personen", aldus burgemeester Vincent Van Quickenborne. "De schermutseling duurde verder op straat en eindigde in een steekpartij niet ver van de Hazelaarstraat."

Het ging om een schermutseling tussen een groep vrienden en een groepje allochtonen. Het contact ontaardde al snel en één van de allochtonen greep naar een mes. In het tumult werden drie jonge twintigers gestoken. Ze moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis, maar zijn inmiddels terug ontslagen. Alledrie hadden ze messteken.

De dader van de steekpartij is nog altijd niet gevonden. Het onderzoek loopt volop. Er wordt nog gezocht naar getuigen en ook de camerabeelden worden nog bekeken. Er zouden wel bruikbare beelden gemaakt zijn.

Drie gewonden

"Het is de eerste keer dat ik weet heb van dergelijk incident in de vrij rustige caféstraat", luidt het bij de burgemeester. "Ik veroordeel dat geweld ten zeerste. Gelukkig bewijzen de geplaatste camera's die alle betrokkenen kunnen identificeren in de buurt hier hun nut."

(EDB/MF)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!