Cyclocrossfans veroordeeld voor racistisch geweld in pitabar in Middelkerke

09/01/18 om 20:46 - Bijgewerkt om 20:46

Drie mannen uit de omgeving van Maldegem zijn in de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan racistisch geweld in een pitabar in Middelkerke.

Cyclocrossfans veroordeeld voor racistisch geweld in pitabar in Middelkerke

© BELGA

Op 11 februari vorig jaar trokken de drie mannen naar de cyclocross in Middelkerke. Het bier vloeide rijkelijk en in de vooravond stapten ze in de Leopoldlaan de pitabar Efes binnen. Ze vroegen sigaretten, maar werden door de Turkse zaakvoerder doorverwezen naar een nachtwinkel. "Zouden jullie niet beter terug naar jullie land keren", reageerden ze hierop.

Twee uur later keerden ze terug naar de pitabar en drongen de keuken binnen waar ze de uitbater, zijn vrouw en hun zestienjarige dochter enkele rake klappen verkochten. De politie kon het trio later oppakken aan de tramhalte. Ze vroegen de vrijspraak op basis van uitlokking omdat de uitbater hen eerst bedreigd zou hebben met een mes. Maar de rechter hechtte geen geloof aan die uitleg. Bovendien was er een getuige die de versie van de drie beklaagden ontkrachtte. W.V., die het zwaarst tekeer ging, kreeg vier maanden celstraf met uitstel. De twee anderen kregen 80 uur werkstraf. De uitbater van de pitabar en zijn familie kregen een totale schadevergoeding toegekend van 3.470 euro.

(AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!