Correctionele rechtbank Kortrijk stelt zaak DSK-pooier weer uit

16/04/18 om 18:36 - Bijgewerkt om 18:35

Op de correctionele rechtbank van Kortrijk is het dossier rond DSK-pooier Dominique 'Dodo la Saumure' Alderweireld en elf andere beklaagden opnieuw uitgesteld. Pas op 1 oktober zal de zaak opnieuw behandeld worden omdat enkele beklaagden nog een zaak lopen hebben bij het hof van beroep.

Correctionele rechtbank Kortrijk stelt zaak DSK-pooier weer uit

Op de foto herkennen we pooier Dominique Alderweireld, ook gekend als "Dodo la Saumure". © AFP

Dominique 'Dodo la Saumure' Alderweireld staat terecht voor lidmaatschap van een criminele organisatie, uitbating van prostitutiehuizen en mensenhandel met gebruik van geweld, intimidatie, bedreigingen en corruptie. Naast hem moeten nog elf beklaagden zich verantwoorden in het dossier, dat handelt over prostitutiebars in het Kortrijkse, maar ook in Wallonië, en over mensenhandel.

In 2015 stond Alderweireld ook terecht tijdens het proces tegen gewezen IMF-topman Dominique Strauss-Kahn (DSK) in Rijsel in verband met seksfeestjes. Toen werd Alderweireld, net als DSK zelf, vrijgesproken.

Omdat hij enkel Frans spreekt, vond de advocaat van Alderweireld dat het dossier moet behandeld worden voor de Doornikse rechtbank. Hij kreeg daarin bijval van enkele medepleiters, maar de burgerlijke partij en enkele andere beklaagden wilden de zaak liever in Kortrijk houden.

Het verzoek tot verwijzing werd door de strafrechter afgewezen. Enkelen gingen daartegen in beroep. De zaak is nog hangende bij het hof en kan daardoor in eerste aanleg nog niet ten gronde gepleit worden. In de zitting van maandag zou bekeken worden of nieuw uitstel nodig is, en dat blijkt.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!