Celstraffen voor verschillende straatovervallen in Oostende

Redactie KW

David B. werd tot 24 maanden effectieve celstraf veroordeeld. Tibo M., een voormalig lid van de rappersbende RAW13, kreeg 18 maanden effectief, net als Jean Michel F.

Op 15 juni 2012 werd aan het station van Oostende een man tot bloedens toe in zijn gezicht geslagen. Volgens het slachtoffer gingen vier overvallers er met zijn geld vandoor. Diezelfde nacht zouden ze nog een man overvallen hebben, al werd Tibo M. hiervoor niet vervolgd. In de nacht van 19 op 20 november 2012 sloegen de daders opnieuw toe. Dit maal zou David B. met de hulp van Jean Michel F. vanuit café Cap Horn een klant de weg hebben getoond naar een bankautomaat, om hem daar te overvallen. F. kreeg voor zijn rol in de zaak een celstraf van 18 maanden effectief.

Tibo M. geeft toe dat hij aanwezig was bij het incident aan het station, maar vroeg de vrijspraak. Volgens meerdere betrokkenen deelde enkel de Duitser Hans S. klappen uit aan het slachtoffer. Die man werd echter nooit gevonden.

De afgelopen jaren stapelde Tibo M. de effectieve gevangenisstraffen op. Begin februari kreeg hij nog negen maanden cel voor drugsfeiten. Een dag later moest hij voor het hof van assisen getuigen op het proces van enkele andere leden van RAW13. Recent werd hij nog tot twee jaar effectief veroordeeld voor slagen en verwondingen en diefstallen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier