Celstraf voor Roemeense knuffelieven die Rolexen viseerden

Redactie KW

Een Roemeens koppel is in de Brugse schuldig bevonden aan een reeks knuffeldiefstallen. Ze hadden het telkens gemunt op peperdure horloges van het merk Rolex.

Nicolae (26) en Ana-Maria (23) S. viseerden telkens oudere mannen. De vrouw sloeg een praatje met hen of stelde hen een vraag waarop ze hen bij de arm nam of een knuffel gaf. Zo ontfutselde ze de polshorloges van haar nietsvermoedende slachtoffers. Het ging telkens om peperdure exemplaren van het merk Rolex. Het goedkoopste had een waarde van 11.700 euro, het duurste was liefst 25.000 euro waard. De gestolen uurwerken verkochten ze vervolgens door voor amper 2.000 euro. De twee reden rond in een omgebouwde wagen met verborgen compartimenten om de buit in weg te stoppen.

In mei werden ze in Knokke gearresteerd. Vandaag werden ze schuldig bevonden aan zes effectieve diefstallen en een poging daartoe. Vier feiten werden gepleegd in Knokke, de rest in Blankenberge, Brussel en Antwerpen. Nicolae S. kreeg 30 maanden celstaf, waarvan een derde voorwaardelijk. Ana-Maria kreeg 30 maanden effectieve celstraf. Zij liep eerder al een veroordeling op. Tijdens de pleidooien had hun advocaat om mildheid gevraagd. “De hitte en de wekenlange staking tijdens hun voorhechtenis in de Brugse gevangenis hebben een heel diepe indruk op hen nagelaten. Ze hebben tijdens de feiten nooit geweld gebruikt en werkten allebei goed mee met het onderzoek”, klonk het toen. Het 62-jarige slachtoffer van een diefstal in Blankenberge kreeg een schadevergoeding van 11.700 euro toegekend.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier