Celstraf voor man die Frederic Verhelst fatale duw gaf bij zomerbar Le Jardin

De broers Louis en Thibault D. voor de rechtbank. © LK
Laurens Kindt

Een 24-jarige man uit Zonnebeke is veroordeeld tot 12 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Die kreeg hij voor de fatale duw die hij eind september 2017 gaf aan een 28-jarige man uit Langemark aan zomerbar Le Jardin in Langemark.

Beklaagde Louis D. is veroordeeld tot 12 maanden celstraf, waarvan de helft met uitstel. Volgens de rechtbank, die alle bewijselementen gedetailleerd geanalyseerd heeft in een vonnis van 26 pagina’s, is het wel degelijk bewezen dat Louis D. een slag gaf aan Frederic Verhelst. Van enige agressie door Frederic Verhelst is volgens de rechtbank geen enkel bewijs en kan er dus ook geen sprake zijn wettige zelfverdediging. De rechtbank vindt dat de feiten getuigen van een onbeheerste agressiviteit en laakt de houding van Louis D., die zich na de fatale slag niet meer bekommerde om het slachtoffer.

Beklaagde Louis D. was niet aanwezig bij de voorlezing van de uitspraak. Volgens zijn advocaat zal nu eerst het vonnis bestudeerd worden en wordt er pas daarna bepaald of er beroep zal aangetekend worden. Op vlak van schadevergoedingen is de zaak uitgesteld naar 7 oktober. De nabestaanden van Frederic Verhelst vragen ruim 300.000 euro schadevergoeding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier