Celstraf voor dolle rooftocht van drugsverslaafde door Moorslede

20/11/17 om 13:39 - Bijgewerkt om 13:38

Een 27-jarige drugsverslaafde man uit Moorslede werd door de rechter in Ieper veroordeeld tot 1 jaar effectief voor een dolle rooftocht de dag voor Kerstmis vorig jaar in Moorslede.

Celstraf voor dolle rooftocht van drugsverslaafde door Moorslede

De twintiger maakte die dag eerst een koelwagentje buit van een bedrijf dat roomijs verkoopt. De eigenaar zag vanuit zijn keukenvenster wat er gaande was. Hij sprong in zijn wagen en zette de achtervolging in. De dief kreeg dat in de gaten, maar knalde tegen een omheining. Hij liet de wagen achter en ging er te voet vandoor. De eigenaar ging de man achterna, maar toen die plots een pistool bovenhaalde, staakte hij de achtervolging.

De dief ging daarop een boerderij binnen en probeerde ook daar een wagen te stelen. Hij raakte echter vast in de modder. Opnieuw liep hij te voet weg. Daarop kreeg hij het aan de stok met de eigenaar van een bromfiets die hij probeerde mee te nemen. Tenslotte kon de agressieveling onder een carport in de kraag worden gegrepen door de massaal toegesnelde politie. Op dat moment zat hij een biertje te drinken, dat hij eveneens had gestolen. Het bleek dat hij voor de feiten al wijn had gedronken en valium had genomen. Hij kampt al langer met drugs- en drankverslaving.

De rechter veroordeelde hem nu tot een jaar effectief en een geldboete van 600 euro.

(CMW)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!