Celstraf met uitstel en boete voor man uit Zonnebeke die politie bedreigde

20/11/17 om 14:34 - Bijgewerkt om 14:33

De man zei dat hij vroeger door de politie en het gerecht onheus werd behandeld, maar gaf uiteindelijk toe dat hij te ver ging.

Celstraf met uitstel en boete voor man uit Zonnebeke die politie bedreigde

© BELGA

Geert M. (55) uit Zonnebeke kreeg op 28 juli 2016 bezoek van twee politie-inspecteurs in verband met een snelheidsovertreding. Eén van de politiedames werd verbaal zwaar aangepakt door de beklaagde, die haar allerlei verwijten naar het hoofd slingerde. "Er zou wel eens iets kunnen gebeuren met u", klonk het onder meer. Hij bedreigde ook de kinderen van de politiedame, die daardoor helemaal van de kaart was en van 28 juni tot 31 oktober 2016 werkonbekwaam was. De vrouw kon daarna ook nog een paar maanden slechts voor 50% actief zijn.

Het openbaar ministerie was niet bepaald opgezet met wat de man deed en vond de beklaagde een regelrecht gevaar voor de maatschappij. Ze vorderde een effectieve celstraf én een effectieve boete. De man zei dat hij vroeger door de politie en het gerecht onheus werd behandeld, maar gaf toe dat hij te ver ging en uitte zijn spijt. Hij werd veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een effectieve boete van 600 euro.

(HV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!