Celstraf en boete voor beruchte ex-voetballer die 165.000 euro witwaste

Redactie KW

Ex-voetballer Christophe D. (52) uit Menen is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van achttien maanden en een boete van 6.000 euro voor het witwassen van 165.000 euro van criminele oorsprong.

Zijn echtgenote en een bevriend koppel uit Kortemark kregnen lichtere straffen. De rechter verklaarde het bedrag van 165.000 euro verbeurd.

De speurders merkten dat er tussen 2012 en 2015 vaak grote bedragen op hun bankrekeningen terecht kwamen. “Winst van de bingo”, aldus D., maar dat geloofde de rechter dus niet. D. is op zijn minst geen onbesproken figuur. Een niet onverdienstelijk voetballer in de provinciale reeksen, maar evenzeer enfant terrible met een kort lontje. Zowel in het minivoetbal als in het veldvoetbal eindigde zijn carrière met levenslange schorsingen omdat hij scheidsrechters molesteerde.

Als gewone burger maakte hij het ook vaak bont, met verschillende veroordelingen tot gevolg. De laatste dateert van begin 2013 toen hij een effectieve celstraf kreeg voor mensenhandel en prostitutie als ex-vennoot van Bar Mystique in Ieper. Hij had toen al de dood in de ogen gekeken want in de zomer van 2011 raakte hij zwaargewond bij een raid door de Oostendse rappersbende RAW13 op een café in de Torhoutse uitgaansbuurt. D. was er door een café-uitbater gevraagd als buitenwipper een oogje in het zeil te houden. Een machète reet zijn buik open, maar hij overleefde wonderwel.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier