Carjacker raakt slechts kilometer ver in Veurne

© JT
Redactie KW

In Veurne is maandagmorgen een carjacking gebeurd ter hoogte van de Houtmarkt. Een 60-jarige vrouw met een hondje werd er uit haar auto gesleurd, waarna de carjacker er met de Ford Focus vandoor ging.

Bouwvakkers die in de buurt aan het werk waren, zagen alles gebeuren en verwittigden meteen de politie. Die kwam meteen ter plaatse met drie combi’s en alle invalswegen werden afgezet.

De combi’s zetten de achtervolging in, maar in de Peter Benoitlaan, amper één kilometer verder, was die al ten einde. De carjacker reed drie auto’s aan en raakte ook een combi, waarna hij ter hoogte van het Annunciata-instituut te voet probeerde te ontkomen.

Bij een handgemeen met de eigenaar van een BMW cabrio, een van de aangereden wagens, raakte hij lichtgewond. Uiteindelijk werd hij door de politie, met getrokken wapens, in de boeien geslagen. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht. De man uit Veurne is geen onbekende voor het gerecht en zal later voor de raadkamer verschijnen. De Peter Benoitlaan was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer.

(JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier