Carine Claeys getuigt over de tragische dood van haar dochter Franja Vanhoucke

13/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 11:27

"Toen de politie maandag aan de deur stond, wisten we meteen hoe laat het was. We zouden nooit meer ongerust moeten zijn over Franja." Carine Claeys is een gebroken vrouw. Begin deze week werd haar dochter Franja Vanhoucke (32) dood teruggevonden in een kraakpand in de Sint-Paulusstraat. De moeder van de 11-jarige Luna stierf door een overdosis en moet er al een hele tijd gelegen hebben. "Ze was niet meer herkenbaar. Enkel door haar tatoeage konden ze Franja identificeren."

Franja Vanhoucke werd maandagmorgen gevonden in een pand dat al enige tijd leeg stond. Ze leefde al lange tijd op straat. Maandagmiddag stond de politie voor de deur van Carine Claeys, de mama van Franja. "Heb ik iets misdaan?", vroeg Carine de politiemensen nog. 'Neen, het gaat om je dochter' kreeg ze meteen te horen. "Ik wist meteen hoe laat het was", zucht Carine. "De politie had maandagmorgen een anonieme tip gekregen dat er een lijk in het bewuste pand zou liggen. Blijkbaar was Franja niet meer herkenbaar. Ze konden haar herkennen aan haar tatoeage. Via haar ex-man kon ze zo geïdentificeerd worden. Ze moet er dus al even hebben gelegen. Het hoe en waarom, daar hebben we het raden naar. Ik had Franja al enkele weken niet meer gehoord. Het gebeurde wel eens dat we haar een week niet zagen of hoorden maar meestal nooit langer. Toch vreesde ik niet meteen het ergste want ze deed wel meer impulsieve dingen. Met Franja wist je nooit..."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!