Cafetaria De Valkaart in Oostkamp krijgt ongewenst bezoek

© PH
Redactie KW

Voor de uitbater van de cafetaria van de Valkaart in de Albrecht Rodenbachstraat is 2019 slecht begonnen. Onbekende(n) drongen de gesloten kantine van het sportcomplex binnen en stalen er de inhoud van de kassa. Van de dader(s) is er geen spoor.

“Het moet op oudejaarsdag tussen 12 en 16 uur gebeurd zijn”, zucht uitbater Jean Paul Devoogt vanuit zijn vakantieverblijf in Egypte. “Om 12 uur stopte Nancy met werken en om 16 uur kwam ik nog langs in de zaak. De dader(s) hebben de deur aan de terraskant geforceerd en zijn zo binnengekomen. De deur is helemaal kapot. Natuurlijk laten we nooit de volledige recette in de kassa zitten maar er is altijd wel startkapitaal voorhanden om de volgende dat te kunnen beginnen met voldoende wisselgeld. Alles bij elkaar zal dit deze keer wel een 750 euro in gezeten hebben, ietsje meer dan gewoonlijk omdat ik mij aan het klaarmaken was om op reis te gaan en nog niet alle biljetten uit de kassa had gehaald.”

Enkel geld

“Het was blijkbaar enkel om het geld te doen. Mijn laptop die er naast stond werd ongemoeid gelaten. Eigenlijk moest men maar op de kassatoetsen te tikken om de kassa te openen, want de sleutel zat er nog op. Toch heeft men die geforceerd. Ik twijfel dan ook of het ‘professionele’ inbrekers zijn. Nu ja, leuk is wat anders natuurlijk om zo het nieuwe jaar te moeten beginnen. Volgende week ben ik terug in het land en op donderdag 10 januari gaat de cafetaria weer open”, aldus uitbater Jean Paul.

Niet de eerste keer

Het voorval deed ons eerst denken aan de diefstal vorig jaar in de kantine van voetbalploeg KSV Oostkamp op hetzelfde domein, toen er heel wat vandalisme werd aangericht en men ook met heel wat truien en hesjes gaan lopen was. Dat gebeurde net de avond voordat de nieuwjaarsreceptie gepland was. Toen werden de gestolen buit en het vandalisme dat werd aangericht op meer dan 12.000 euro becijferd. “We hopen dat dit ons nooit meer overkomt”, vertelt voorzitter Paul Devlieghere, ook vanop zijn vakantieverblijf. “Alles is supergoed beveiligd nu en er staan ook camera’s.”

(PH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier