Café-uitbaters De Nieuwe Ruiter in Roeselare sluiten na mislukte overval

07/02/18 om 19:05 - Bijgewerkt om 19:05

Café De Nieuwe Ruiter in Roeselare doet eind april de deuren dicht. Uitbaters Jurgen Grymonprez en Heidi Tuyte namen die beslissing nadat het café eind vorig jaar ei zo na overvallen werd. De vier verdachten konden nog diezelfde nacht opgepakt worden en stonden deze week voor de rechter in Kortrijk terecht. Ze riskeren tien maanden cel.

Op 30 december lieten de uitbaters rond één uur de rolluiken van het café langs de Iepersestraat naar beneden. Drie stamgasten deelden de laatste stoten aan de biljarttafel uit toen er plots iemand luid op het rolluik bonkte. Jurgen ging kijken wat er aan de hand was en stond plots oog in oog met een gemaskerde man. Die zette het uiteindelijk op een lopen en sprong wat verderop in een klaarstaande Volkswagen Beetle. De wagen stoof met gierende banden weg in de richting van Jurgen. Hij moest springen voor zijn leven. Als de bliksem alarmeerde Heidi de politie en gaf een goede omschrijving van de vluchtauto. Op het kruispunt van de Diksmuidsesteenweg en de Westlaan in Roeselare kon het klemgereden worden. In de wagen lag inbrekersmateriaal, een bi...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!