Bulgaar gelinkt aan koperdiefstal gearresteerd op de terreinen van Casier Recycling in Deerlijk

Redactie KW

Vrijdagnacht arresteerde de politie een Bulgaar die gelinkt kan worden aan koperdiefstallen op de terreinen van Casier Recycling.

“De interventieploegen van de politiezone Gavers deden vrijdagnacht, zoals geregeld, nazicht in de buurt van de terreinen van de firma Casier Recycling Deerlijk”, licht Eerste Commissaris van Politie Kris Crepel toe. “Deze site is gekend voor vroegere koperdiefstallen. In de nabije buurt van de firma troffen ze een geparkeerd voertuig aan. Ter plaatse wordt er een verdachte met Bulgaarse nationaliteit gearresteerd die kan gelinkt worden aan koperdiefstallen. Ook zijn echtgenote wordt wat later gearresteerd.”

“Er konden gedurende een rondgang met een speurhond op het uitgestrekte terrein geen andere verdachten meer aangetrokken worden. In de buurt van het aangetroffen voertuig werd wel een grote hoeveelheid koper aangetroffen die klaar lag om mee te nemen. Het Parket werd ingelicht en er werd eveneens een huiszoeking bij betrokkenen verricht.”

De lokale recherche van de PZ Gavers zet het onderzoek verder. Er werden onder andere gsm’s en een voertuig in beslag genomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier