Brugse straatbende gooide slachtoffer naakt in vaart

Het Baron Ruzettepark in Brugge © GF
Redactie KW

Vier leden van een Brugse straatbende hebben zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een reeks gewelddadige overvallen en afpersingen in mei en juni 2014.

De Brugse jongeren pleegden de feiten steeds in wisselende groepssamenstellingen. Op 20 mei 2014 beroofden ze met zijn drieën N.S. . Het slachtoffer kreeg heel wat slagen te verwerken, waardoor zijn beide ogen zo goed als dicht zaten. De beklaagden sleurden daarna hun slachtoffer mee naar een ING-kantoor om hem nog meer geld afhandig te kunnen maken. Uiteindelijk moest N.S. zich uitkleden en werd hij naakt in de vaart aan de Sint-Pieterskaai gegooid. Gelukkig geraakte het slachtoffer op eigen kracht uit het water.

Kenny M. (26), Steve D. (25) en Lemmy F. (22) worden vervolgd voor vrijheidsberoving en poging tot doodslag. M. houdt echter vol dat hij na het beroven van N.S. vertrok. Op de zitting gaf Steve D. toe dat niet alleen zijn tweelingbroer Sven, maar ook Kenny M. inderdaad niet aanwezig waren aan het ING-kantoor en aan de Sint-Pieterskaai.

D. en F., die het slachtoffer in het water duwden, ontkennen wel dat ze de bedoeling hadden om het slachtoffer te doden. De advocaten van de vier beklaagden vroegen om een milde bestraffing.

De zaak wordt voortgezet op 28 april.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier