Brugse raadkamer stuurt mensensmokkelaars naar correctionele rechtbank

24/11/17 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:07

De Brugse raadkamer heeft twee Brusselaars van Algerijnse origine naar de correctionele rechtbank verwezen voor mensensmokkel. De verdachten zouden drie vluchtelingen in het motorcompartiment van een Britse toeristenbus verstopt hebben. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Brugse raadkamer stuurt mensensmokkelaars naar correctionele rechtbank

© iStock

Eind januari werden drie vluchtelingen 's ochtends vroeg door mensensmokkelaars op een toeristenbus verstopt. De slachtoffers bevonden zich opvallend genoeg in het motorcompartiment, tussen de leidingen. Vanuit die aparte schuilplaats reisden ze met de Britse toeristen naar verschillende bestemmingen in België. De feiten werden pas in de vooravond ontdekt, toen de bus in Zeebrugge wilde inschepen op de ferry naar het Verenigd Koninkrijk. De buschauffeur was zich van geen kwaad bewust.

"Het spreekt voor zich dat het smokkelen van mensen in het motorcompartiment van een autobus een levensgevaarlijke praktijk is. Het motorcompartiment hangt dicht bij de grond en er is kans op verstikking", aldus procureur Frank Demeester.

Uit verder onderzoek bleek dat twee dertigers uit het Brusselse actief bezig waren met deze vorm van mensensmokkel. De mannen van Algerijnse origine werden in juni aangehouden en zitten nog steeds in voorhechtenis. Binnen enkele weken zullen ze zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor mensensmokkel.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!