Brugse politie vat fietsendieven en is op zoek naar eigenaars

© MM
Redactie KW

De spoorwegpolitie van Brugge heeft een bende opgerold die in oktober verschillende fietsdiefstallen pleegde aan het station. In totaal kwamen er 25 meldingen binnen. Tijdens het onderscheppen van de daders kon de politie negen fietsen in beslag nemen. Acht niet-gemerkte fietsen zijn nu nog steeds op zoek naar hun eigenaar.

De spoorwegpolitie kon de bende oprollen na verschillende observaties en aan de hand van camerabeelden. De fietsdieven gingen steevast op dezelfde manier te werk. Ze namen de geviseerde fietsen – bij voorkeur zonder stevig slot of gravering – uit het rek, waarna ze de tweewielers meenamen op de trein. “Meestal was dat richting Brussel. Zo was het moeilijk om de fietsen terug te vinden“, zegt burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). Fietsdiefstallen zijn uiteraard niks nieuws in de stationsbuurt. Toch was er in oktober een sterke stijging zichtbaar. Er waren minstens 25 meldingen. Het gevolg van een bende die actief was in de stationsbuurt, zou blijken.

Labelen

“We zijn nu nog steeds op zoek naar acht eigenaar van niet-gemerkte fietsen”, klinkt het bij de spoorwegpolitie. Daarbij enkele plooifietsen en een opvallend goudkleurige damesfiets. De politie en het stadsbestuur doen nogmaals een oproep aan bezoekers van het station om hun fiets goed te sluiten met een stevig slot. Ook het labelen of merken van hun tweewieler wordt sterk aangeraden. Op die manier kan de politie de eigenaars sneller vinden. Wiens fiets gestolen werd uit de stallingen van het Brugse station en beantwoordt aan bovenstaande kenmerken kan contact opnemen met de Spoorwegpolitie aan Stationsplein 4 in Brugge of bellen op het nummer 050 324 990.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier