Bruggeling riskeert twee jaar cel voor oplichting via tweedehandssites

Redactie KW

Een 28-jarige vrouw uit Sint-Andries moet zich voor de correctionele rechtbank in Brugge verantwoorden voor oplichting via het internet.

Kimberly C. verkocht op tweedehandssites onder meer een iPhone, een horloge, een handtas, voetbaltickets en tickets voor Disneyland. Maar mensen die hiervoor betaalden kregen hun spullen nooit te zien. Het gerecht kreeg C. in de gaten nadat er klachten over haar praktijken binnenkwamen bij de politie.

Onderzoek wees uit dat C. tussen begin 2015 en juni 2017 een zestiental slachtoffers op dergelijke wijze had opgelicht. Ze maakte gebruik van een vals profiel en meerdere bankrekeningen. De bedragen die ze ontfutselde varieerden tussen de 40 en 650 euro.

Omdat de vrouw eerder al twee keer veroordeeld werd tot een voorwaardelijke celstraf voor gelijkaardige feiten vroeg het openbaar ministerie nu twee jaar effectieve celstraf. “Mevrouw lapte haar eerder opgelegde voorwaarden aan haar laars. En wellicht zijn de zestien geïdentificeerde slachtoffers maar het topje van de ijsberg”, aldus de procureur. Advocaat Bart Bleyaert vroeg een straf onder elektronisch toezicht voor C. “Het is van belang dat ze werk kan zoeken want ze verkeert in een zeer precaire financiële situatie. Als ze werkt kan ze ten minste haar slachtoffers vergoeden”.

De uitspraak volgt op 12 december.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier