Bruggeling plantte schroevendraaier in schedel van jeugdvriend omwille van een vrouw

Redactie KW

Een 29-jarige Bruggeling riskeert 38 maanden cel voor poging tot doodslag op een jeugdvriend.

Op 24 september 2013 takelde Timothy P. in de Karel Van Manderstraat in Sint-Kruis de 29-jarige Steven De Graeve zwaar toe met een schroevendraaier. Hij haalde drie keer uit en doorboorde daarbij de linkerslaap van zijn slachtoffer. Steven De Graeve lag na de feiten zeven dagen in coma en is kreupel voor het leven. De feiten kaderden in een ruzie om een vrouw.

Slachtoffer Steven De Graeve had gezien hoe dader Timothy R. zijn ex-vriendin aan het helpen was bij haar verhuizing. Dat sterkte zijn vermoeden dat R. er met zijn ex vandoor zou gaan. De Graeve stapte op R. af en er ontstond een discussie waarbij De Graeve zijn jeugdvriend enkele slagen gaf. Hierop haalde R. de schroevendraaier boven. Met de bekende gevolgen.

Maandagvoormiddag werd de zaak gepleit in de Brugse rechtbank. Volgens advocate Valérie Tetaert handelde Timothy R., die eerder al veroordelingen opliep voor partnergeweld en vernielingen, uit wettige zelfverdediging en verdient hij daarom de vrijspraak. “Hij heeft het slachtoffer ook zeker niet proberen te doden”, stelt Tetaert.

Volgens procureur Fien Maddens was van wettige zelfverdediging geen sprake en heeft G. met kracht de schroevendraaier door de schedel van het slachtoffer geboord. Advocaat Mathieu Langerock vraagt een voorlopige schadevergoeding van 10.000 euro voor De Graeve. De ouders van De Graeve vragen elk 1.000 euro. De broer en twee zussen elk 750 euro. Het vonnis volgt op 15 juni.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier