Bredenaar bekent moord op moeder Solange Hennaert (82)

© DJ
Redactie KW

De verdwijningszaak van Solange Hennaert (82) uit Bredene is mogelijk opgelost, met een dramatisch einde. Haar zoon Frank P. (47) bekende gisteren dat hij zijn overleden moeder in de duinen aan de Oosteroever in Oostende begraven heeft. Bij de zoekactie werd ‘s avonds laat een lichaam gevonden, wellicht dat van Solange. Woensdag volgt nog een autopsie.

De duinen tussen de Spinoladijk en de Vuurtorenweg waren maandag de ganse namiddag en avond afgezet. De federale gerechtelijke politie, het labo, de civiele bescherming, en het Disaster Victim Identification (DVI), zakten af naar de duinenstrook ter hoogte van de vuurtoren, nadat Frank P. eerder op de dag bekentenissen had afgelegd. Hij zou er zijn moeder, die sinds midden 2017 vermist was, begraven hebben.

Na enkele uren zoeken werd iets na 22.00 uur een lichaam ontdekt. Wellicht gaat het om Solange Hennaert, want het ging om de plek die de zoon had aangegeven. Verder onderzoek zal dit moeten bevestigen. Frank P. werd vorige week opgepakt in zijn appartement in de Nukkerstraat in Bredene. Politie en parket vonden het verdacht dat Solange na meerdere oproepen nog geen nieuwe identiteitskaart was komen ophalen. Ook de wijkagent kreeg haar nooit te zien toen hij aanbelde. Aan de buren, die Solange al lange tijd niet meer gezien hadden, vertelde Frank P. dat zijn dementerende moeder in een rusthuis zat. Het parket van West-Vlaanderen vorderde een onderzoeksrechter om de zaak uit te klaren.

De betreurde Solange Hennaert (82).
De betreurde Solange Hennaert (82).© GF

De speurders hielden er rekening mee dat de 82-jarige vrouw overleden was en dat haar zoon dat jarenlang stilhield om haar pensioen te kunnen opstrijken. Het appartement van de vermiste vrouw en haar zoon werd uitgekamd. De rioolput van het gebouw werd door de civiele bescherming leeggezogen. Maar van Solange was geen spoor. Tot Frank P. maandag bekentenissen aflegde. Hij bekende dat hij zijn moeder geslagen heeft, dat ze gevallen is en dat hij de volgende ochtend haar lichaam in de duinen heeft begraven. Bij de zoekactie in de duinen gisterenavond laat een lichaam werd ontdekt. Verder onderzoek zal moeten duidelijk maken hoe de vrouw om het leven kwam.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier