Bom onder proces Kasteelmoord: moeten rechters opstappen?

09/10/17 om 16:12 - Bijgewerkt om 16:58

De advocaten van een van de verdachten van de moord op kasteelheer Stijn Saelens hebben een wrakingsverzoek ingediend tegen Els D'Hooghe, de rechter die het proces over de Kasteelmoord leidt, en haar bijzitters Veronique Hameeuw en Bruno Criel. Dat is vernomen uit goede bron en wordt bevestigd door het parket. De rechters hebben nu drie dagen de tijd om te beslissen of ze zelf een stap opzij zetten.

Het wrakingsverzoek gaat uit van Frank Scheerlinck, Joris Van Cauter en Hanne Ollevier, de advocaten van verdachte Franciscus 'Roy' Larmit. Het verzoek komt er nadat de laatste zitting in de zaak van de Kasteelmoord bijzonder tumultueus eindigde. Sommige advocaten van de vier verdachten vonden dat de rechtbank een aantal getuigen moest oproepen, waaronder een vermeende politie-informant, maar het openbaar ministerie verzette zich daartegen. Voorzitster Els D'Hooghe vond het op een bepaald moment welletjes en scho...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!