Boeven in Kuurne aan de haal met 2500 euro aan airsoftwapens en materieel

© BRU
Redactie KW

Tot tweemaal toe in drie dagen tijd kreeg het AirSoft eXperience gelegen in de industriezone te Kuurne boeven over de vloer. De eerste nacht gingen de dieven aan de haal met de inhoud van de kassa, de nacht die daarop volgde verdwenen ze met een tiental airsoft wapens, twee gasmaskers en vier airsoft granaten, goed voor een bedrag van 2500 euro.

Nadat eerst zonder succes werd gepoogd om de voordeur van het AirSoft eXperience open te breken, werd een tweede poging ondernomen aan de achterzijde van de schietstand voor Airsoft. “De gestolen wapens zijn allemaal demowapens“, verduidelijkt zaakvoerder Pascal Defoort, “Ondanks het feit dat ze ongevaarlijk zijn, benaderen ze toch het uitzicht van een echt wapen, waardoor ik vermoed dat de dieven ze zullen aanwenden als afschrikmiddel bij misdrijven in onze regio.”

“Vorige week kwamen er twee Fransen langs in de zaak, die grote interesse toonden, mogelijk hebben die iets met de inbraken te maken. Enkele wapens zijn echter het bezit van leden, waardoor deze diefstal nog pijnlijker is!” Naast deze inbraak waren er de afgelopen dagen nog meer inbraken in Kuurne, waaronder een inbraakpoging in frituur St. – Pieter, in het Sportcafé en in la Belle Fleur. Of al deze diefstallen verband houden met elkaar, is niet bekend. De politie kwam ter plaatse en opende een onderzoek.

(BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier