‘Bodyguard’ uit Zwevegem krijgt tien maanden cel, kompaan krijgt straf met uitstel

Redactie KW

Twee mannen die zich moesten verantwoorden voor slagen en verwondingen en wapendracht, kregen maandag hun vonnis te horen. De ene beklaagde ging op bezoek bij het slachtoffer “om een en ander uit te klaren” en nam de tweede beklaagde mee als bodyguard. Maar het gesprek mondde uit in een gevecht waarbij een mes werd getrokken. De ene beklaagde werd veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, de andere krijgt vijf maanden met uitstel.

De eerste beklaagde had al geruime tijd ruzie met zijn ex, over het bezoekrecht van het kindje dat ze samen hebben, zo pleitte zijn advocaat. De beklaagde meende dat het slachtoffer zijn ex-vrouw opstookte tegen hem. Toen diezelfde man dan ook nog eens vernam dat het slachtoffer in het verleden zijn huidige vriendin zou hebben verkracht, besloot hij om verhaal te halen, en hij nam de tweede beklaagde mee.

“Het mes werd echter niet meegebracht door mijn cliënt”, pleitte de advocaat van de tweede beklaagde. “Bekijk zijn fysieke verschijning, deze man heeft geen mes nodig om iemand pijn te doen. Hij was net meegekomen om te vermijden dat het uit de hand liep.

Maar volgens de procureur was het toch de tweede beklaagde die het slachtoffer klappen gaf en met het mes een steekbeweging maakte. Hij zou gezegd hebben dat hij toch niets te verliezen had.

De man uit Zwevegem is niet aan zijn proefstuk toe: hij zit momenteel een straf van 37 maanden uit voor eerdere feiten. Daar komen nu nog eens tien maanden bij.

De eerste beklaagde kwam er lichter vanaf: hij werd veroordeeld tot vijf maanden met uitstel en een boete van 150 euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier