Biljetten van 100 euro breken valsmunters zuur op

© iStock
Redactie KW

Vier mannen en een vrouw van Turkse origine zijn maandag door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld voor valsmunterij. Een veertiger die in Kortrijk woont, had 33 valse biljetten van 100 euro in zijn bezit. Hij krijgt een celstraf van veertig maanden.

Via een infiltrant kwam de valsmunterij aan het licht. Het vijftal zou valse munten hebben ingevoerd vanuit Turkije. Bij S.K. (44) werden zelfs 33 biljetten van honderd euro gevonden. Volgens het parket was hij de spilfiguur. De anderen hielpen hem de valse biljetten verkopen. Zijn neef, E.S. (45), zou illegale contacten hebben gehad met Tunesiërs en stond mee terecht, maar ontkent alle betrokkenheid.

Bij huiszoekingen elders werden nog een aantal valse munten gevonden. In totaal stonden er vijf beklaagden terecht. Onder hen ook een koppel. De vrouw betwistte de feiten, haar man bekende valse munten te hebben uitgegeven. De vrouw krijgt een werkstraf.

De mannen krijgen allen een celstraf, deels met uitstel. Voor S.K. valt de zwaarste straf: 40 maanden, waarvan een jaar effectief. De andere beklaagden krijgen tot twee jaar effectief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier