Bijtende man uit Middelkerke vernielde tatoeage van politieagent

Redactie KW

Een 34-jarige Middelkerkenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor slagen en verwondingen op twee politiemensen. S.B. beet in de bovenarm van een van de slachtoffers, waardoor de agent zijn tatoeage moest laten bijwerken.

Op 11 oktober 2017 moest de beklaagde op de psychiatrische afdeling van AZ Damiaan in Oostende overgebracht worden naar een isolatiecel. De politie kwam daarom bijstand verlenen en dat bleek geen overbodige luxe. S.B. beet in de rechterbovenarm van een agent, terwijl hij ook in de kuit van de andere politieman kneep. De beklaagde stond ook nog terecht voor een geforceerde deur in Oostende en vernielingen in een supermarkt in Middelkerke.

De advocate van de burgerlijke partij wees op de zware gevolgen voor haar cliënt. “Hij werd tot bloedens toe gebeten en hield daar een litteken aan over. Hij was vijf dagen arbeidsongeschikt”, aldus meester Daphné Van Eynde. Door de beet was zijn tatoeage bovendien ernstig beschadigd. De burgerlijke partij vorderde 1.275 euro schadevergoeding, onder andere omdat het slachtoffer de bewuste tattoo moest laten bijwerken.

Het openbaar ministerie wees op het uitgebreide strafblad van de beklaagde, die al zes keer veroordeeld werd voor slagen en verwondingen. De procureur vorderde daarom een jaar gevangenisstraf, eventueel gekoppeld aan voorwaarden.

Na een maandenlange psychiatrische behandeling voelt S.B. zich naar eigen zeggen nu beter. De Middelkerkenaar kon zich vinden in een voorwaardelijke straf, al kan hij zich de details van de worsteling niet herinneren. “De feiten zijn een zwart gat, maar die beet komt niet van een hond natuurlijk”, gaf B. toe.

De rechter doet uitspraak op 26 maart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier