De vrouw reed in de nacht van 28 op 29 augustus opzettelijk tegen een brugpijler op de E40 in Oostkamp. Ze overleefde de klap, maar verklaarde dat ze haar kinderen iets had aangedaan. In haar woning in Varsenare, een deelgemeente van Jabbeke, troffen de speurders later de lichamen van de drie slachtoffers aan. Het gaat om een vierjarig meisje E., een tweejarig jongetje F. en een jongetje A. van minder dan drie maanden oud.

Bieke W. werd door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van drievoudige moord. De raadkamer heeft haar aanhouding ondertussen al met een maand verlengd. Volgens de verdediging kampte de verdachte kort voor de feiten wellicht met een postnatale depressie. Het college van gerechtspsychiaters zal dus moeten uitmaken of de vrouw op het moment van de feiten toerekeningsvatbaar was.

Donderdagnamiddag werd in de woning in de Ter Hauwestraat een reconstructie van de feiten gehouden. Bieke W. werkt goed mee met het onderzoek en toonde dus aan de speurders hoe ze haar kinderen van het leven heeft beroofd. Zoals gebruikelijk waren op de wedersamenstelling ook de wetsdokter en één van de gerechtspsychiaters van de partij. De vader van de kinderen werd vertegenwoordigd door zijn advocaat, maar was zelf niet aanwezig.

(BELGA)