Bewoner caravan campingmoord Middelkerke bekent feiten

Redactie KW

Alain D. (43), de bewoner van de caravan waarin de zogenaamde campingmoord werd gepleegd, heeft de feiten bekend. Hij gaf toe dat hij de keel van het slachtoffer met een mes over sneed. Er zouden ook verschillende messteken uitgedeeld zijn.

Negen uur lang werd Alain D. donderdag door de politie verhoord over zijn aandeel in de campingmoord in Middelkerke. De 43-jarige man woonde in de caravan op camping Marva III waar de moord eerder deze maand gepleegd werd. Het werd een slopend verhoor, maar de speurders wilden antwoorden. Temeer omdat de hoofdverdachte in zijn eerste verhoor warrige verklaringen aflegde en ontkende dat hij het slachtoffer om het leven bracht. Maar donderdag ging hij – volgens bronnen dicht bij het onderzoek – dan toch door de knieën en kwam hij met bekentenissen. Al wil zijn advocaat Fabienne De Smet zich daar niet over uitspreken. “Mijn cliënt heeft verklaringen afgelegd over zijn aandeel bij de feiten”, blijft ze summier.

Dat die feiten gruwelijk zijn was al bekend. Slachtoffer Mihaël P. uit Oostende werd de keel overgesneden en bijna onthoofd. Zijn edele delen werden met brandversnellers overgoten en in brand gestoken. Ondertussen is ook duidelijk dat zijn lichaam ook met verschillende andere messen bewerkt werd. Al is het niet bekend of dat voor of na de eigenlijke moord gebeurde. Het is momenteel dan ook nog wachten op de resultaten van het autopsieverslag voor een precieze doodsoorzaak.

Alcoholcontrole

De moord zelf werd ontdekt toen de politie van Middelkerke die bewuste nacht een wagen wilde controleren naar aanleiding van een alcoholcontrole. In de koffer troffen de agenten echter het zwaar verminkte lichaam aan. Al snel bleek dat de man in een caravan verderop om het leven werd gebracht na een avond vol druggebruik, samen met Alain D., Julien B. (28) en Romuald V. (30). Het slachtoffer zou Alain D. een pedofiel genoemd hebben terwijl er omgekeerd verwijten over diefstal geroepen werden.

De verklaringen over wat er daarna precies gebeurd is, lopen echter behoorlijk uiteen. Het lijkt er echter op dat Julien B. en Alain D. het slachtoffer samen te lijf zijn gegaan. Ze gaven hem enkele klappen en uiteindelijk sneed Alain D. de man met een mes de keel over. De twee zouden hem ook met verschillende andere messen bewerkt hebben. Al is het niet duidelijk of dat voor of na de eigenlijke moord gebeurde. Het is momenteel dan ook nog wachten op de resultaten van het autopsieverslag.

Lijkverberging

De vijf verdachten verschenen gistermorgen allemaal voor de raadkamer in Brugge. Die besliste om hen allemaal een maand langer in de cel te houden. Alain D., Julien B. en Romuald V. worden verdacht van de moord zelf. Bij Kelly D. (20) en haar vriend Bruno C. (41) gaat het dan weer over lijkverberging. Die eerste werd na de moord door Romuald V. opgebeld met de vraag om hem te komen helpen. Zowel zij als Bruno C. verklaarden dat ze niet wisten waar het over ging toen ze vanuit Namen naar Middelkerke reden. Eenmaal ter plaatse werd het lijk in de koffer gestoken.

De advocaten van Kelly D. en Bruno C. vroegen om hun cliënten voorwaardelijk vrij te laten. “Ze is meegesleurd in een verhaal waar ze niks mee te maken heeft”, zeggen haar advocaten Melanie Sevenant en Pieter Filipowicz. Ook meester Walter Damen, advocaat van Romuald V., stelt zich vragen bij de rol van zijn cliënt. “Hij heeft dat allemaal zien gebeuren en heeft niet ingegrepen. Maar dat betekent volgens ons niet dat hij medeplichtig is aan moord”, klinkt het.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier