Beschuldigde roofmoord Menen: "Ik heb van mijn hele leven nog nooit gekuist"

12/10/18 om 17:58 - Bijgewerkt om 17:56

Andreas W. (55) en Adriana K. (44), het Nederlandse ex-koppel dat beschuldigd wordt van de roofmoord op Stefaan B. in Menen in 2014, blijft vrijdag onschuldig pleiten in het Gentse hof van beroep. "Als ik het gedaan had, had ik er een passionele moord van gemaakt", gaf een razende Andreas W. mee in zijn laatste woorden tot het hof.

Beschuldigde roofmoord Menen: "Ik heb van mijn hele leven nog nooit gekuist"

Op 22 februari 2014 werd het lichaam van Stefaan B. gevonden op de zolder van zijn woning in Menen. De man had 14 messteken gekregen. Zijn lichaam was in een zeil gewikkeld en lag onder een deur. Hij bleek al op 29 januari om het leven te zijn gebracht. Na de moord werd zijn bankkaart tweemaal gebruikt bij een poging om geld af te halen in Ravels. Zijn auto, die eveneens gestolen was, werd daar ook teruggevonden. Het onderzoek leidde naar Andreas W. en Adriana K. Zij logeerden sinds enkele weken bij Stefaan.

Het koppel blijft de feiten ontkennen. Adriana K. werd in eerste aanleg vrijgesproken. In beroep werd 15 jaar tegen haar gevorderd. De moeder van Stefaan B. had de twee nog opgeroepen de waarheid te spreken. "Wij willen weten waarom en hoe", aldus de moeder. "Zij is ook moeder. Ik vraag haar de waarheid te vertellen, van moeder tot moeder." Maar K. gaf geen krimp. "Mevrouw hoort de waarheid, ook al is het niet te geloven", zei hij. "En ik blijf erbij dat ik het heel erg vind wat er is gebeurd."

Andreas W. was in zijn verweer heel wat feller. "Meneer de procureur zegt dat ik pas verklaringen heb afgelegd nadat ik het dossier heb gelezen! Maar ik heb het dossier pas in september gekregen en ik kan toch geen 6.000 pagina's onthouden? En dat ik goed gekuist zou hebben, zodat er geen bloed of DNA is gevonden? Man, ik heb in mijn hele leven nog nooit gekuist! Ik ben een smeerpot! Als ik het gedaan zou hebben, zou ik er een passionele moord van gemaakt hebben! Laat een nieuw onderzoek voeren, en u zal zien dat ik gelijk heb!"

Uitspraak voorzien op 16 november.

(Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!