Bende probeert trolley met 70.000 euro juwelen te stelen in Brugge

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een lid van een Colombiaanse dievenbende staat in de Brugse rechtbank terecht omdat hij in het Brugse centrum een trolley met juwelen probeerde te stelen.

Op 29 augustus 2017 stapte een Brugse juwelenhandelaar naar zijn wagen. Hij kwam van een juwelierszaak en in zijn trolley staken voor 70.000 euro aan sieraden. Zeven Colombianen schaduwden de man en gingen volgens het OM zeer professioneel te werk. “Ze stonden via oortjes met elkaar in verbinding en wisselden voortdurend van positie”, aldus de procureur.

In de Zuidzandstraat ging de bende tot de actie over. Een van de mannen stelde de juwelenhandelaar een vraag terwijl anderen de banden van zijn wagen lek prikten. Vermoedelijk wilden ze hem zo uit zijn wagen lokken, maar een alerte wandelaar zag wat er gebeurde en sloeg alarm. De Colombianen vluchtten weg maar een van de daders, Christian G. kon niet veel later gearresteerd worden in Antwerpen na een winkeldiefstal. De man staat als enige terecht en kwam donderdag niet opdagen voor zijn proces. Het OM vroeg een jaar cel.

Vonnis op 14 februari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier