Bejaarde vrouw slachtoffer van brutale overval in Oostende

Redactie KW

Een 79-jarige vrouw is zondagavond met geweld overvallen in een appartementsgebouw in Oostende. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De dader ging aan de haal met de handtas van het slachtoffer.

Op 24 juni werd de bejaarde vrouw rond 17.30 uur door een taxi naar haar appartement aan de Albert I-promenade gebracht. De taxichauffeur hielp haar uit de wagen, waarna de vrouw alleen het gebouw binnenging. In de inkom werd ze aangesproken door een man die om geld vroeg. De vrouw ging daar niet op in en opende snel de deur van de gemeenschappelijke hal van het appartementsgebouw.

De verdachte glipte echter mee naar binnen en overviel het slachtoffer. De vrouw kreeg zware klappen op haar hoofd en handen te verwerken. Ze werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De dader ging aan de haal met de grote bruine handtas van de vrouw. Op de handtas staan drie rozen afgebeeld.

De dader kon voorlopig niet gevat worden. Het zou gaan om een grote man die Nederlands spreekt. Het parket vraagt dat iedereen met nuttige info over deze zware feiten van diefstal met geweld zich richt tot de lokale politie van Oostende.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier