Bedrijvenpark Kortrijk-Noord krijgt camerabewaking

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In samenwerking met de politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) wordt op en rond Bedrijvenpark Kortrijk-Noord camerabewaking geïnstalleerd. De vzw BPKN, de gemeente Kuurne, stad Kortrijk en de intercommunale Leiedal hebben daarvoor subsidies gekregen van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Af en toe krijgt het Bedrijvenpark Kortrijk-Noord te maken met criminaliteit en inbraken. Voor de bedrijven staat veiligheid bovenaan het lijstje met prioriteiten. Dat blijkt uit bevragingen van de vzw BPKN. Ook het gemeentebestuur van Kuurne en Kortrijk achten veiligheid uiterst belangrijk.

De vzw BPKN zet dan ook zwaar in op het verhogen van die veiligheid. Zo werd onder meer een commissie mobiliteit en veiligheid opgericht, worden verdachte omstandigheden gemeld in een WhatsApp-groep en organiseert de vzw regelmatig infomomenten. Het idee om camera’s op het bedrijvenpark te installeren, leefde al langer, maar dankzij de steun van stad en gemeente en de Vlaamse subsidies, komen die er nu effectief.

Regionale aanpak

De initiatiefnemers vzw BPKN, Kuurne, Kortrijk en Leiedal zullen de komende maanden in nauw overleg met de politiezone VLAS de locatie en het type van de camera’s bepalen. “Er zijn al heel wat camera’s op strategische en misdaad- en overlastgevoelige plekken, zoals de grensovergangen, invalswegen en stadscentra van Kortrijk en Kuurne. Daarom zal de camerabewaking van Bedrijvenpark Kortrijk-Noord het individuele bedrijventerrein overstijgen; ze zal onderdeel vormen van die regionale aanpak“, klinkt het.

De zes camera’s zullen een mix zijn van overlastcamera’s die continu filmen en ANPR-camera’s op basis van nummerplaatherkenning. De beelden zullen opgevolgd worden door de politie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier