Bedrieglijke ontmossers op ronde in Vichte

Deze witte bestelbus werd gezien in de Lieven Bauwensstraat. Malafide inzittenden belden aan om bij mensen het dak te ontmossen. © XC
Redactie KW

Deze ochtend rond kwart voor negen werd in de Lieven Bauwensstraat in Vichte een witte bestelbus opgemerkt. De Franstalige inzittenden belden aan bij de huizen om zogenaamd daken te ontmossen. Een alerte buurtbewoner belde de politie waarop de mannen ijlings wegvluchtten.

Steven Naessens, kwam net terug van de bakker, toen zijn vrouw vertelde dat men had aangebeld om het dak te ontmossen. Steven had toen al in de gaten dat er iets niet pluis was. De witte bestelbus had geen opschrift en de mannen spraken alleen Frans. “De mannen beweerden een vergunning te hebben om te mogen ontmossen. Maar toen ik dreigde om te politie te bellen riepen ze hun derde man terug binnen en vertrokken ze meteen”, vertelt Steven.

De politie werd verwittigd en heeft een patrouille ter plaatse gestuurd. Commissaris Vanden Heede van politiezone Mira spreekt van een jaarlijks fenomeen: “Elk jaar zijn er meldingen van rondtrekkende bendes die opritten asfalteren of daken ontmossen. We roepen op om hier zeker niet op in te gaan, het zijn malafide lieden. Ze werken vaak met waardeloze producten, werken het half af en sluiten contracten af in het zwart die later plots duurder uitvallen. Als mensen dan niet meer willen betalen worden ze bedreigd. Mensen denken een goed zaakje te doen, maar worden ter plaatse bedrogen. Werk alleen met gekende aannemers.”

(XC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier