Assisenproces Oliver Bolte: "Ik heb nergens spijt van"

14/01/19 om 14:22 - Bijgewerkt om 19:34

Op het assisenproces tegen Oliver Bolte is de beschuldigde de hele voormiddag ondervraagd geweest door assisenvoorzitter Steven Van Overbeke. Uit de ondervraging blijkt dat Oliver Bolte geen spijt heeft van de moord op zijn moeder Renate Bolte en de moord op zijn vriend Norbert Bocher, beide in maart 2017. "Ik wilde mijn moeder uit haar lijden verlossen. Het was Norbert zijn schuld dat ze crepeerde als een hond", zei hij. Uit de eerste getuigenissen blijkt ondertussen ook al dat de link tussen beide moorden al snel gelegd werd.

Oliver Bolte staat terecht voor de moord op zijn moeder Renate Bolte (71) op 6 maart 2017 en zijn vriend Norbert 'Bert' Bocher (49) de dag nadien. Hij wordt er ook van beschuldigd het appartement in Blankenberge, waar hij met zijn moeder woonde, op 8 maart 2017 in brand te hebben gestoken. De beschuldigde heeft alle feiten bekend. Volgens hem heeft hij zijn moeder gedood omdat een euthanasiepoging gruwelijk mislukte. Zijn vriend Norbert Bocher zou hem pillen geleverd hebben waarmee zijn moeder uit het leven wou stappen, maar de vrouw voerde een pijnlijke doodsstrijd waarop zoon Bolte haar met twee messteken doodde. Daags nadien zou hij dan wraak genomen hebben op zijn vriend Norbert Bocher door hem twee kogels in het hoofd te schieten.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!