Asielzoeker veroordeeld voor diefstallen in Ieper

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De rechter in Ieper veroordeelde een in Frankrijk verblijvende asielzoeker tot 7 maanden cel met uitstel voor diefstallen.

Een kompaan werd vrijgesproken omdat er twijfel was rond zijn meerderjarigheid.

Twee in Frankrijk verblijvende asielzoekers moesten zich voor de rechter in Ieper verantwoorden voor diefstallen. Ze werden op 13 februari betrapt nadat ze zich verdacht gedroegen in een winkel in Ieper. De politie kwam ter plaatse en de twee mannen bleken gesloten goederen bij zich te hebben, die ze probeerden weg te stoppen. Het ging onder meer om een flesjes parfum. De dieven bleken nog andere diefstallen op hun kerfstok te hebben.

De rechter veroordeelde de eerste beklaagde, een 27-jarige man afkomstig uit Algerije, tot een celstraf van 7 maanden met uitstel en een geldboete van 800 euro. De tweede verdachte werd vrijgesproken wegens twijfel. Zijn raadsman had tijdens de pleidooien al opgemerkt dat de correctionele rechtbank niet bevoegd was, omdat de verdachte minderjarig zou zijn. Een botscan wees uit dat hij 19 jaar is, maar er moet daarbij rekening gehouden worden met een marge van 2 jaar. Ook legde de man een geboorteakte voor waaruit zou moeten blijken dat hij minderjarig is.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier