Apothekersassisente Sint-Andriesziekenhuis in Tielt snoof coke tijdens de uren

13/11/17 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

Een apothekersassistente heeft een werkstraf van 100 uur en een geldboete van 8.000 euro, waarvan 800 effectief, gekregen voor cocaïnediefstal in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis.

Apothekersassisente Sint-Andriesziekenhuis in Tielt snoof coke tijdens de uren

© Getty Images/iStockphoto

Ze snoof de drugs tijdens haar diensturen. Begin oktober vorig jaar stelde een medewerker van de apotheek in het Tieltse Sint-Andriesziekenhuis vast dat er 2,5 gram cocaïne verdwenen was uit de voorraadpot in de bereidingsruimte. De drugs dienen als basis voor bepaalde oogdruppels.

De verdenking viel als snel op een 27-jarige vrouw die er als apothekersassistente aan de slag was. Haar pasje bleek tot twee keer toe gebruikt in een poging om de voorraadkasten met verdovende middelen te openen. Uiteindelijk kon de vrouw op 28 maart op heterdaad betrapt worden. Opnieuw had ze cocaïne gestolen en daarvan had ze een deel opgesnoven in de toiletten van het ziekenhuis, nota bene tijdens haar diensturen.

Bij een huiszoeking in haar woning trof de politie twaalf gram paddo's aan en uit haar telefoonverkeer bleek dat ze ook als eens speed bestelde voor haar en haar vriend. De vrouw werd op staande voet ontslagen in het ziekenhuis en verscheen voor de Brugse rechtbank, waar de procureur tien maanden cel vorderde. "Uw verslaving zorgde voor bijzonder gevaarlijke toestanden. Stel u voor dat u onder invloed van drugs een fout maakte bij de bereiding van medicatie", klonk het.

De vrouw gaf toe dat ze vroeger met een verslaving kampte, maar naar eigen zeggen heeft ze het drugsmilieu nu achter zich gelaten. Ze bekende evenwel enkel de diefstal waarbij ze betrapt werd. De vrouw is momenteel nog steeds actief in de farmaceutische industrie, maar maakt zelf geen medicijnen meer. "Ik schaam mij diep voor wat ik deed. Ik snap niet hoe het zover kon komen", stelde ze. Haar advocaat vroeg de gunst van de opschorting, maar de rechter ging daar maandag niet op in. De vrouw moet ook nog voor een commissie verschijnen die haar licentie als apothekersassistente kan intrekken.

(AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!