André Gyselbrecht: bekentenis na 5 jaar en 3 maanden ontkenning

18/04/18 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:48

Over de moord op Stijn Saelens was er eerst een juridisch-theoretische uiteenzetting over de wettelijke begrippen moord, doodslag en andere. Getoetst aan deze principes moet de rechtbank nagaan of er sprake is van strafbare deelname aan de feiten.

André Gyselbrecht: bekentenis na 5 jaar en 3 maanden ontkenning

© BELGA

"Wat André Gyselbrecht betreft: nadat hij 5 jaar en 3 maanden heeft ontkend de opdracht te hebben gegeven, bekende hij op de zitting van 2 mei dat hij wel degelijk aan Pierre Serry vroeg om hem te vermoorden. Twee keer", aldus rechter Els D'Hooghe.

"Tussen hem en Pierre Serry bestaat er discussie over dat tijdstip. Pierre Serry verklaarde in zijn verhoor juni/juli 2011, terwijl hij tijdens de pleidooien daarop terugkwam en de opdracht mogelijk enkele weken later situeerde."

"Hoe dan ook, wanneer deze opdracht zich exact situeerde, heeft weinig belang wat betreft het bewezen verklaarde karakter van de tenlastelegging moord. André beweerde ook dat de moordopdracht 'on hold' werd gezet, maar dat wordt ontkend door Pierre Serry. Alle elementen van de tenlastelegging moord zijn aanwezig."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!