Alexander Dean blijft in de cel voor vier moorden op ex, haar grootouders en fotograaf

21/11/17 om 13:00 - Bijgewerkt om 18:33

Alexander Dean, de bodybuilder uit Varsenare die in juli zijn ex-vriendin en haar grootouders vermoordde bij haar huis in Moere, blijft twee maanden langer aangehouden. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagmorgen. De twintiger werkt volgens zijn advocaat wel goed mee aan het onderzoek.

Alexander Dean blijft in de cel voor vier moorden op ex, haar grootouders en fotograaf

Dean had meer dan een jaar een relatie met Mailys Descamps uit Moere. Maar omdat hij de breuk niet kon verkroppen trok hij in juli naar haar huis in Moere. Daar stak hij zowel haar als haar grootouders Gerry Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. Hij kon vluchten en werd pas 20 uur later gevat in de Delhaize van Oostende.

Nadien bleek dat hij de ochtend van de moord al naar Sint-Amandsberg was getrokken. Daar had hij fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven gebracht. Die nam verschillende foto's van zijn ex-vriendin en daar kon de jongeman niet mee om. Hij bekende ondertussen de vier moorden en er vond al een reconstructie plaats.

(TLG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!