Alerte buurman houdt autodieven tegen aan Unesco-rotonde in Brugge

© MM
Redactie KW

Een alerte buurman heeft donderdagavond geholpen om een autodiefstal op te lossen. Kristof De Crom merkte aan de Unesco-rotonde in Brugge een Citroën C3 op die de dag voordien was gestolen van zijn buurvrouw uit de Mortierstraat.

Hij besloot de wagen klem te rijden, het portier te openen en de autosleutels af te pakken. Daarna alarmeerde Kristof de hulpdiensten. Eenmaal de politie ter plaatse was, bleek het wel degelijk om het gestolen voertuig van Joke Vandewalle te gaan. De daders waren vermoedelijk begin deze week de woning van de vrouw binnen gedrongen en namen haar sleutels mee.

Woensdagochtend merkte Joke de diefstal op. Op dat moment stond de politie al aan haar deur, omdat de autodieven meteen na de diefstal ook een kinderfietsje stalen op het einde van de straat. Een getuige kon de nummerplaat noteren, waardoor de politie bij Joke uitkwam. Donderdagavond kon de gestolen wagen dus teruggevonden worden dankzij de alertheid van Kristof. Ook het gestolen kinderfietsje is terecht. De verdachten, een man en vrouw, zullen zich vermoedelijk later voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de diefstal.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier